Carlsberg 1883 - nu på fad

Oprettet d.

Carlsberg 1883 - nu på fad

Carlsberg 1883 – Nu på fad

 

Lej dit fadøl og fadølsudstyr til din kommende fest eller arrangement, hos Fadølsudlejning-København og prøv evt. Carlsbergs nye 1883 på fad.

I forbindelse med Carlsbergs 170 års jubilæum lancerer det danske bryggeri en af sine største nyheder i mange år - Carlsberg 1883 - brygget på den oprindelig rene gær og den originale opskrift.

I maj 2016 mødtes ølkendere fra hele verden  til jomfrusmagning af en øl brygget på 133 år gammel gær - og nu får også almindelige forbrugere lov til at smage med.

Smagningen sidste år var kulminationen på et projekt - The Rebrew Project – hvor forskere i Carlsbergs laboratorier havde arbejdet på at genskabe den gamle øl ved hjælp af den originale opskrift og gær, fundet i en flaske øl, der i over 100 år havde samlet støv i Carlsbergs kældre.

 

https://markedsforing.dk/sites/default/files/styles/large/public/carlsberg_1883_can_with_gla.png?itok=U5Q5JzKqMen nu får alle vi andre også lov til at smage på de originale dråber.

Det sker, når Carlsberg i forbindelse med den igangværende jubilæumsuge lancerer forbruger-udgaven af det originale bryg - Carlsberg 1883.

”1883” fordi det var i 1883, at man på Carlsberg opfandt rendyrkningsmetoden af gær, og samtidig delte både opfindelsen og den rene gær med andre bryggerier, så man verden over var i stand til at brygge øl af samme gode kvalitet som Carlsberg.

Lanceringen markerer således ét af de store gennembrud i øl-historien.

 

Gammel gær og nye tanke

Forskningsprojektet The Rebrew Project blev i sin tid iværksat af Carlsberg Laboratoriet ved hjælp af en donation fra Carlsbergfondet i anledning af laboratoriets jubilæum.

Erik Lund, chefbrygger på Carlsberg Laboratorium, siger:

- Der var meget få, der troede, det var muligt at genopdyrke gæren og især bruge gæren i bryggeprocessen igen. Men det lykkedes, og vi var selvsagt stolte, da vi smagte på øllen første gang i anledning af laboratoriets jubilæum. Vi følte vi smagte på historien, og den smagte godt.

Det var ham og hans forskerkolleger, der genoplivede den oprindelig rene gær, der har navnet Saccharomyses carlsbergensis, som nu danner grundlaget for Carlsbergs 1883.

- I år har vi sammen med Carlsbergs bryggere i Fredericia arbejdet hårdt på at skalere til større brygproduktion. Det viste sig at være lidt af en udfordring, fordi vi vidste ikke hvordan den gamle gær ville arte sig i de store gærtanke i Fredericia. Men vi er meget stolte af resultatet, der nu ruller ud i butikkerne, siger Erik Lund.